Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Specialiştii vin cu câteva sfaturi cae îți pot salva concediul.
Aceștia atrag atenţia asupra riscurilor la care se pot expune turiștii, de la alegerea camerelor până la cea a locurilor de scăldat.
De asemenea, turiştii mai sunt sfătuiţi să refuze camerele de hotel cu probleme de curăţenie şi să evite centrele de agrement neautorizate, arată RRA.
Experții recomandă utilizarea asigurărilor medicale sau a celor de călătorie.
Nu trebuie uitate nici medicamentele, mai ales in cazul vacantelor prelungite sau călătoriilor în străinătate.
Centrul de Prevenire si Control al Bolilor recomandă ca trusă de medicamente de vacanță să includă o cantitate suficientă de medicamente prescrise de medic pentru controlul unor boli cronice si o serie de medicamente cumpărate fără rețetă care sa te ajute sa tratezi afecțiuni minore.
Rodica Fiţ, medic epidemiolog, explică ce tipuri de medicamente e bine să avem cu noi:
”Fiecare om care pleacă într-o vacanţă ar trebui să îşi pregătească o trusă de medicamente pentru vacanţă. Ce medicamente ne interesează să ne luăm cu noi? Medicamente de durere. O durere de cap poate să apară oricând spontan, fără să fii cu probleme cronice de sănătate, febră poate să apară oricând şi atunci obligatoriu medicamente de durere, gen Paracetamol, Nurofen, trebuie să le avem în trusa de prim ajutor. Trebuie să luăm medicamente de diaree. Te duci, mănânci în locuri neautorizate sau chiar dacă sunt autorizate, toxiinfecţiile alimentare sunt extrem de frecvente în perioada caldă, şi atunci va trebui obligatoriu să fii atent la medicamente de diaree. Nu ar fi rău să luăm şi medicamente de alergie, pentru că eu ştiu ce se poate întâmpla.... un antihistaminic e bine venit oricând să fie în trusa medicală. Să nu uităm de medicamentele pentru bolile cronice”, arată medicul.
Medicamente care se pot cumpara fara reteta:
Medicamente pentru durere sau febra: de exemplu aspirina, Paracetamol (acetaminofen), Nurofen (ibuprofen)
Medicamente pentru raceala: de exemplu, Nurofen raceala si gripa, decongestionant nazal in combinatie sau nu cu un antihistaminic, de tipul Olinth, Vibrocil, apa de mare
Medicamente pentru raul de masina, care sa previna greata: de exemplu, Emetestop sau Emetin Forte
Medicamente pentru diareea călătorului: de exemplu, Imodium (loperamida), Smecta, soluții pentru rehidratare orala
Medicamentele pansament gastric antiacide: de exemplu, Maalox, Dicarbocalm
Medicamente pentru consipație (schimbarea rutinei privind alimentatia si accesul la anumite alimente pot cauza constipatie) – laxative usoare: de exemplu Dulcolax (bisacodyl) sau Sintolax (docusat sodic)Antispasticele contra durerilor digestive si ginecologice, cum ar fi No-spa (drotaverina)
Medicamente pentru reacții alergice ușoare – antihistamine: de exemplu, Claritine (loratadina)
Unguente antiinflamatorii pentru dureri musculare, luxatii sau contuzii: Diclofenac gel, Voltaren gel
Gel pentru înțepaturi de tântari, căpușe sau alte insecte: de exemplu Fenistil sau unguent cu hidrocortizon 1%; produse repelente care contin DEET (substanța activă Dietiltoluamid)
Creme sau unguente antifungice pentru infecții cutanate, cum ar fi piciorul de atlet care este frecvent in clima umeda: de exemplu Miconaft (tolnaftat) sau clotrimazol
Creme sau unguente antibacteriene, pentru a preveni infecția in cazul unei tăieturi minore: de exemplu o crema cu bacitracin sau neomicina sau combinații (Baneocin); Plasturi, pansamentele sterile si o soluție dezinfectantă (apa oxigenata)
Spray pentru vindecarea rănilor usoare (căzături, tăiaturi).
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...