Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Când vrei să scapi de kilogramele în plus este foarte greu să te abții de la mâncărurile delicioase. Poți prepara o rețetă senzațional de bună, chiar dacă ești la dietă. Fasolea gătită după acestă rețetă georgiană este fabuloasă.
Ingredientele de care ai nevoie:
fasole verde - 300 grame,
ceapa - 1 bucată,
roșii proaspete - 2-3 bucăți,
usturoi - 2 căței,
ouă - 2 bucăți,
nuci - 100 de grame,
verdeață după preferințe,
sare și piper după gust.
Fasolea verde se fierbe în apă cu sare. Între timp, ceapa se toacă și se călește cu puțin ulei. Adaugă roșiile tocate în tigaia cu ceapa ptăjită. După câteva minute adaugă, în tigaie, și fasolea verde, dar și 3-4 linguri din bulionul în care a fost fiartă. Se fierbe totul circa 5 minute, la foc mic.
Planta care întărește sistemul imunitar. Este numită felinarul chinezesc
Usturoiul și verdeața (mărar, coriandru, pătrunjel) se toacă și se adaugă în tigaia cu fasole verde.
Oouăle se bat, într-un bol, cu puțină sare și se toarnă peste legume. Acoperă tigaia și gătește, la foc mic, câteva minute. Când ouăle sunt gata, oprește focul. Pune mâncarea pe un vas de servire și presoară nucă pisată. Poftă bună!
Cu un conținut scăzut de calorii, fasolea verde este bogată în fibre și are o serie de proprietăți benefice importante pentru sănătate. Împreună cu mazărea, fasolea verde, introdusă regulat în dieta alimentară, contribuie la eliminarea radicalilor liberi, reglează procesele digestive și previne apariția mai multor tipuri de boli de inimă.
Ai probleme cu stomacul? Meditaţia te-ar putea ajuta - studiu
Tecile de fasole verde sau galbenă au puține calorii, sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate precum: fibre, proteine, calciu și fier. Boabele fasolei sunt cunoscute și sub denumirea de Phaseolus vulgaris și sunt printre cele mai consumate legume din lume într-o varietate de rețete cu fasole boabe.
Mazărea verde nu trebuie să lipsească din dietă: are câteva beneficii uimitoare pentru sănătate
Este leguma cu un număr redus de calorii, grăsimi și nu conține colesterol. De asemenea, are un conținut ridicat de fibre, proteine, potasiu, cupru, siliciu, calciu, vitamina A, C, K, B6 și acid folic.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...