Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Sucurile de fructe și legume sunt indicate a fi consumate cu moderație, chiar dacă ingredientele sunt sănătoase pentru buna funcționare a organismului.
Nutriționiștii susțin că un pahar de suc de fructe sau legume este bogat în vitamine și zahăr, dar cu un conținut crescut de calorii și foarte puține fibre, atât de necesare pentru colesterol, glicemie și sănătatea digestiei.
De altfel, fructele și legumele sunt importante pentru conținutul de antioxidanți, iar de aportul corespunzător depune sănătatea generală a noastră.
Așadar, dacă optați să consumați sucurile de fructe și legume, este bine să știți și care sunt cele mai bune combinații pentru sănătatea creierului, a intestinului, inimii sau a pielii.
Creier
Cea mai bună combinație pentru o bună funcționare a creierului puteți să combinați, cu succes, afine, lime, rodie și sfeclă roșie.
Sucul este foarte bogat în antocianine, care unt pigmenții bioactivi naturali ce dau culoarea roșie, albastră și violet din anumite fructe și legume. Antocianinele au un puternic efect antioxidant. Cercetările arată că antocianinele pot ajuta la protejarea și îmbunătățirea funcției creierului.
Inima
Pentru susținerea sănătății inimii, cei de la Juicing Tutorials recomandă sucul de lămâie, ghimbir, rodie și sfeclă roșie.
Pe lângă conținutul de antocianine, cu beneficiile pe care deja le-am menționat, acest suc are și vitamina C, iar ghimbirul ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, a tensiunii arteriale și îmbunătățește funcția ficatului.
Plămâni
Pentru sănătatea plămânilor sucul este cel din portocale, lămâie, ridichi, morcov și mărar.
Acest suc conține antioxidanții și vitaminele care sunt necesare pentru a vă menține plămâni sănătoși. Vă poate proteja împotriva emfizemului și a bronșitei cronice.
Boala pulmonară obstructivă cronică este o afecțiune cauzată de bronșita cronică sau emfizem. Science Daily afirmă că 15% dintre fumători dezvoltă boala pulmonară obstructivă cronică.
Ochi
Morcovii sunt indicați pentru sănătatea ochilor, ca urmare a conținutului de beta-caroten, care este precursorul vitaminei A. Cei de la Juicing Tutorial recomandă ca alături de morcov să puneți portocale și grapefruit, care de asemenea conțin și beta-caroten, unul dintre puternicii antioxidanți naturali care protejează organismul uman de radicalii liberi dăunători derivați din oxigen.
Intestine
De sistemul digestiv depinde sănătatea întregului organism, căci după trecerea alimentelor prin stomac, ”uzina” internă intră în funcție și face absorbția nutrienților necesari, dar și eliminarea resturilor.
Astfel, pentru îmbunătățirea sănătății intestinale este recomandat sucul de castravete, măr, lămâie și ghimbir, in timp ce pentru intestinul gros este indicat sucul de castravete, pară și kiwi.
Castravetele este bogat în nutrienți, hidratează și ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, ajută la prevenirea constipației și susține scăderea în greutate, precum și mișcarea intestinală regulată.
Deshidratarea este un factor de risc major pentru constipație, deoarece poate modifica echilibrul de apă și poate îngreuna trecerea scaunelor, notează Healthline.
Piele
Pentru sănătatea pielii, sucul indicat este cel din castravete, tulpini de țelină și măr. În urma consumului de castravete, care susține hidratarea corpului, pielea vă va arată fermă și luminoasă.
Tulpinile de țelină sunt bogate în antioxidanți, precum flavonoizi și vitamina C, iar aceștia nu doar că ajută în prevenirea stresului oxidativ care poate contribui la apariția cancerului, dar și ajută la sinteza colagenului și a elastinei, două elemente foarte importante pentru structura pielii. Țelina, de asemenea, poate susține și sănătatea inimii, a sistemului digestiv, având și acțiune antiinflamatoare.
Păr
Pentru a obține un păr frumos și sănătos cei de la Juicing Tutorials recomandă sucul de morcovi, cartof dulce, lămâie și ghimbir.
Cartoful dulce este bogat în carotenoizi, cei care îi dau culoarea aparte. Carotenoizii sunt, de asemenea, antioxidanți, ceea ce înseamnă că au puterea de a vă proteja celulele de daunele zilnice.
Betacarotenul ajută la creșterea celulelor, previne subțierea părului și poate chiar reduce aspectul tern al părului, notează Times of India.
De asemenea, aceștia au proprietăți antioxidante, care pot ajuta la reducerea căderii părului din cauza stresului oxidativ.
Cartoful dulce este o sursă bogată de fier, cupru, potasiu și magneziu.
Vezi și: Cât de des se poate consuma sucul de pepene roșu și ce beneficii are pentru sănătate
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...