Superalimentul care protejează inima, ajută la reducerea colesterolului și îmbunătățește memoria
Autor: Valentina Miu
Data publicării:
Fructele de acai sunt bogate în polifenoli, care ar putea avea efecte benefice asupra inimii și sistemului nervos, conform dovezilor științifice.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces, în ciuda faptului că acestea sunt adesea afecțiuni care pot fi prevenite prin adoptarea unor obiceiuri bune în domenii precum activitatea fizică sau dieta. În acest sens, deși cel mai important este să găsim un echilibru adecvat, există dovezi care indică faptul că anumite alimente, cum ar fi cele bogate în antioxidanți, pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni grave. Acesta este cazul acaiului.

Protejează sănătatea cardiovasculară

Conform portalului de știri despre sănătate Medical News Today, beneficiile pentru sănătate ale fructelor de acai se explică în mare parte prin conținutul lor ridicat de compuși polifenolici, cum ar fi antocianinele, pigmenți cu proprietăți antioxidante importante, de asemenea prezenți și în alte legume de culoare mov, și fibre. Astfel, de exemplu, o revizuire a literaturii științifice despre acest subiect publicată în media de specialitate Circulation a concluzionat că evidența științifică susține ideea că consumul ridicat de fibre în dietă reduce riscul de  boli cardiovasculare, nivelul colesterolului LDL (colesterol rău) și mortalitatea din toate cauzele.

Similar, Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă din Statele Unite (NCCIH) explică faptul că consumul regulat de fructe de acai ar putea ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol și glucoză din sânge la persoanele supraponderale.

Posibile efecte pozitive pentru sistemul nervos

În plus, există anumite dovezi care susțin că dietele bogate în polifenoli pot ajuta la reducerea riscului de a suferi afecțiuni neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson. În mod specific, se crede că antocianina, abundentă în acai, ar putea fi benefică în fața acestor tipuri de afecțiuni datorită acțiunii sale de reducere a stresului oxidativ și inflamației în țesutul nervos.

În cele din urmă, un studiu publicat în revista de specialitate Today's Dietitian în 2014 a arătat că acaiul ar putea ajuta la îmbunătățirea memoriei prin inhibarea neuroinflamației și îmbunătățirea fluxului sanguin către țesuturile creierului, notează 20minutos.es.

Parte a unei diete echilibrate

Toate aceste proprietăți fac din acai o  completare excelentă la dieta noastră obișnuită, având în vedere, de asemenea, că este un aliment foarte nutritiv. Cu toate acestea, nu trebuie să ne așteptăm ca doar consumul anumitor fructe sau alimente să ne protejeze sau să ne îmbunătățească sănătatea. Important este să stabilim avem un stil de viață sănătos, variat și echilibrat.

Articole similare

Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști

Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!


Top citite
Captura Instagram

De ce a fost înmormântat Liam Payne după o lună de la moartea sa

Captura Instagram

George Simion în trending! Maneaua lansată de Tzancă Uraganu face furori pe internet

Papucii cu Grinch care șochează România. Prețul incredibil i-a lăsat pe mulți cu gura căscată

Captura Instagram

Iubita lui Babasha este însărcinată! Au dezvăluit și numele

Captura Youtube

Miley Cyrus a vorbit despre diferența de vârstă dintre ea și iubitul ei, Maxx Morando

Adriana Bahmuțeanu, apel disperat către fiii lui Silviu Prigoană: Dați-mi o șansă să fiu parte din familie

Adriana Bahmuțeanu, apel disperat către fiii lui Silviu Prigoană: Dați-mi o șansă să fiu parte din familie



Cele mai noi articole

Cher și sfatul care i-a schimbat viața Tinei Turner

În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...

pixel