Taylor Swift, spaima băncilor. Reducerea dobânzii ar putea fi amânată în UK, din cauza concertelor ei
Autor: Alexandru Negrici
Data actualizării:
Data publicării:
Turneul Eras al lui Taylor Swift, care a doborât numeroase recorduri, continuă să stimuleze cheltuielile consumatorilor în etapa sa din Marea Britanie, sugerând că Banca Angliei ar putea să nu fi încheiat lupta împotriva inflaţiei, conform unui raport recent al CNBC.

În luna august, sute de mii de fani devotați ai artistei, cunoscuți sub numele de "Swifties", vor inunda Londra pentru a participa la ultimele concerte ale turneului în Marea Britanie. Acest influx masiv de vizitatori ar putea genera un impuls economic suficient pentru a amâna o posibilă reducere a ratei dobânzii în septembrie, conform previziunilor băncii de investiții TD Securities.

"Anticipăm încă o reducere a dobânzii de către Banca Angliei în august, dar datele privind inflaţia pentru luna respectivă ar putea determina Comitetul de politică monetară (MPC) să menţină dobânda în septembrie," au declarat Lucas Krishnan, strategul macro al băncii, şi James Rossiter, șeful de strategie macro globală.

Majoritatea economiştilor intervievaţi de Reuters prevăd că Banca Angliei va începe în curând să-şi reducă dobânda de referinţă de la maximul din ultimii 16 ani de 5,25%. Din cei 65 de economişti chestionaţi de Reuters, toţi, cu excepţia a doi, au anticipat o reducere în august, în timp ce pieţele financiare se aşteaptă la o reducere în septembrie.

Cu toate acestea, o coincidenţă posibilă între una dintre datele turneului lui Swift din august şi o zi crucială pentru publicarea indicelui inflaţiei ar putea distorsiona datele suficient pentru a face banca să-şi regândească planul. Analiştii avertizează că o creştere a preţurilor la cazarea în hoteluri ar putea fi semnificativă în perioada respectivă, adăugând temporar până la 0,30 puncte procentuale la inflaţia serviciilor.

Contactată de CNBC, Banca Angliei nu a comentat în mod specific asupra acestor observaţii, dar a declarat că "MPC se uită la o gamă largă de indicatori economici atunci când se iau deciziile privind ratele dobânzilor."

Articole similare

Doliu în lumea muzicii. A murit Sérgio Mendes

Muzicianul brazilian Sérgio Mendes a murit.


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel