Ți-e sete încontinuu? Ai putea fi bolnav!
Autor: Liana Ganea
Data publicării:
Iată ce semne ascunde setea excesivă!

Setea excesivă, cunoscută și sub numele de polidipsie, poate indica o varietate de probleme de sănătate și condiții medicale. Este important să subliniem că fiecare individ este unic și că există diferite cauze posibile ale setei excesive, care pot varia de la ceva temporar și benign până la semnale ale unei afecțiuni mai serioase. Iată câteva dintre cauzele comune ale setei excesive, potrivit NHS:

Deshidratarea: Dacă organismul este deshidratat, acesta poate genera senzația de sete intensă pentru a compensa lipsa de lichide.

Diabetul zaharat: Persoanele cu diabet zaharat pot experimenta sete excesivă ca urmare a nivelurilor crescute de zahăr din sânge și a pierderii excesive de lichide prin urinare.

Diabetul insipid: Aceasta este o afecțiune rară care afectează capacitatea organismului de a regla cantitatea de apă din organism, provocând sete excesivă și urinare abundentă.

Probleme renale: Anumite afecțiuni renale pot duce la sete crescută și la urinare frecventă.

Consumul excesiv de sare sau alimente sărate: Consumul excesiv de sare poate determina corpul să ceară mai multă apă, declanșând senzația de sete.

Deshidratarea din cauza exercițiilor fizice intense: Când faceți exerciții fizice intense, puteți pierde multe lichide prin transpirație, ceea ce poate provoca sete excesivă.

Medicație haotică: Unele medicamente, cum ar fi cele pentru tratarea anxietății, diureticele sau medicamentele care cresc glicemia, pot cauza sete crescută.

Boli tiroidiene: Anumite tulburări ale glandei tiroide pot afecta echilibrul de lichide din organism și pot provoca sete excesivă.

Este important să discutați cu un medic pentru a evalua și a investiga cauzele posibile ale setei excesive, pentru a primi un diagnostic adecvat și pentru a începe tratamentul sau gestionarea corespunzătoare, în funcție de situație.

Articole similare

Concertele de weekend de la RADIODCNEWS

În drum spre mare, spre munte sau oriunde în altă parte,...

Marmeladă de corcoduşe. Cea mai tare rețetă de vară

Vara este perioada delicioaselor corcodușe. Și ce poate...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel