Trebuie să spălați cartofii înainte de preparare sau imediat după cumpărare?
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Când e mai bine să spălăm cartofii.

Cel mai bine este să spălați cartofii doar înainte de preparare, arată experții.

Motivul pentru care nu trebuie spălați mai devreme este ca după spălare vor fi teren fertil pentru acumularea bacteriilor.

În plus, dacă îi speli și îi depozitezi undeva, există șanse mari să se murdărească din nou. Dacâ ai curățat cartofii, dar trebuie să ieși urgent din casă, există un truc care îi va ține in stare bună câteva ore: pune cartofii curătati în apa rece si la frigider - ca să rămână tari și să nu își schimbe culoarea.

De fapt, unii experți spun că puteți păstra cartofii curățați în apă până la o zi înainte de a-i folosi, iar acest pas va ajuta și la îndepărtarea oricăror bacterii care s-ar putea afla pe ei. 

Spălarea din nou a cartofilor le va face și textura crocantă, spune Martha Stewart, dar ea adaugă că, dacă cartofii sunt lăsați în apă mai mult de 24 de ore, se vor acumula din nou de bacterii.

Dacă vă aflați într-o situație în care vă confruntați cu multă murdărie pe care nu o puteți curăța nici măcar cu o perie, înmuiați cartoful în apă călduță timp de 20 de minute pentru a ușura spălarea acestuia.

Adăugarea de oțet în apa de gătit va ajuta cartofii fierți să-și păstreze forma. Potrivit Eating Expired, oțetul va menține cartofii fermi și va forma o peliculă mai dură la exterior. E bine de știut că nu contează în ce tip de oțet pui - vin, măr sau alcoolic. Încearcă această rețetă astăzi și bucură-te de cea mai bună salată de cartofi.

Dacă îl ții la frigider, cartoful își poate schimba gustul, dar nu din cauza temperaturii scăzute, ci din cauza umidității din frigider. Prin urmare, cel mai bun loc pentru a depozita cartofii este un loc foarte, uscat și întunecat precum o pivniță. Pune cartofii într-o pungă textilă sau de hârtie și depozitează-i într-un loc răcoros și întunecat. Păstrați-l departe de lumină pentru a nu încolți.

Dacă îl depozitați într-o pungă de plastic, asigurați-vă că este perforată pentru ca umezeala să poată ieși. De asemenea, este important să-l ții departe de ceapă, deoarece gazele emise de aceste tipuri de legume le vor strica pe amândouă. Inspectați des și eliminați cartofii încolțiți, deoarece aceștia vor afecta rapid calitatea celorlalți. Cartofii noi se strică mult mai repede, așa că pot fi păstrați doar o săptămână. 

Articole similare

Papanași cu brânză de vaci: O rețetă tradițională delicioasă

Papanașii cu brânză de vaci sunt un desert românesc...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...


Top citite
Captura Youtube

Alin Oprea a dezvăluit povestea emoționantă din spatele piesei "Atât de Singur"

Sursa: captură Youtube DC NEWS

Horoscop 13 mai 2024. Ce zodii au parte de proiecte noi /video

Sursa: captură Youtube TVR

Moare sau nu moare regele? Victor Rebengiuc: "Nu am nimic special"

Captura Youtube

Victoria la Eurovision 2024: Nemo susține introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția

Sursa: captură Youtube Xtra Night Show

Cream se topește din nou după o fostă iubire. Unde s-a mutat artista? /video

Sursa: Freepik

Dorul, sentiment românesc. De ce nu putem traduce termenul în alte limbi


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel