Un pasionat de antichități a descoperit cu căutătorul de metale un inel istoric. Cui i-ar fi aparținut
Autor: radiodcnews Team | Dată: 21 noi 2022, 15:13
Un pasionat de antichități a descoperit un inel istoric în stare aproape perfectă. 

Fiecare căutător de metale visează să descopere ceva valoros. Pentru un amator, peisajul rural englezesc i-a oferit o descoperire incredibilă când a dat peste o verighetă medievală cu diamant în „stare aproape perfectă” lângă Thorncombe, în sud-vestul țării. Acum, articolul de bijuterie se poate vinde cu un preț între 30.000 și 40.000 de lire sterline când va fi scos la licitație la sfârșitul acestei luni. David Board, în vârstă de 69 de ani, a găsit inelul „uimitor” la a doua sa ieșire cu detectorul de metale, după o perioadă în anii 1970 în care s-a perindat pe plajele locale, dar nu a găsit nimic de mare importanță, scrie într-un comunicat de presă al casei de licitații Noonans.

Board a numit inelul „o descoperire pe care o faci odată în viață”. În timpul unui interviu pentru CNN, acesta a spus: „Probabil că nu va mai exista niciodată altul ca acesta. Pe atunci, fiecare inel era individual și unic, nu produs în masă ca astăzi. Este uimitor”.

Board a reluat detectarea metalelor în 2019. În a doua zi a unei căutări pe teren, aproape că renunțase când a primit un semnal pe detectorul său de metale de lângă o potecă. Inițial, obiectul arăta ca un ambalaj de dulciuri, dar Board și-a dat seama curând că era un inel de aur. Când l-a dezgropat plin de noroi, Board a spus că a crezut că era doar „fier vechi” și l-a băgat în buzunar.

„Odată ce am ajuns acasă și l-am spălat, ne-am dat seama că este mult mai bine decât am crezut”, a explicat acesta.

Inelul are o inscripție în franceză. Cui ar fi putut aparține

Inelul este în „stare aproape perfectă”, a declarat în comunicat Nigel Mills, consultant în monede și antichități la Noonans. Bijuteria este formată din două benzi împletite pentru a simboliza uniunea conjugală și un diamant inversat încadrat în inel. În interiorul este o inscripție franceză medievală pe care scrie „ieo vos tien foi tenes le moy”, care se traduce prin „Îți păstrez credința, ține-o pe a mea”, potrivit casei de licitații.

Din cauza locației descoperirii și a calității inelului, experții lui Noonans au presupus că este verigheta lui Joan Brook, dăruită de soțul ei, Thomas Brook. Căsătoria lor din 1388 a adus o mare îmbogățire a familiei Brook, se arată în comunicat, deoarece Joan era văduva lui Robert Cheddar, un bogat comerciant de stofe și de două ori primar al orașului Bristol, un oraș din vestul Angliei. A fost într-o perioadă în care noțiunile medievale de cavalerism și dragoste curtenească erau la apogeu, concepte pe care inelul le reflectă, a spus Noonans.

Articole similare

Prăjitura lui Moș Nicolae. Rețeta specială de sărbătoare

De Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, poți prepara o...


Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole