Usucă niște zaț de cafea și pune-l în frigider: își va face efectul în doar câteva minute
Autor: Nicoleta Baciu
Data actualizării:
Data publicării:
Majoritatea dintre noi încep ziua cu o ceașcă de cafea aromată. Unii consumă chiar două sau trei cești de cafea pe zi. Dar ce faceți cu zațul de cafea? Știați că puteți face atât de multe lucruri cu el?

Din păcate, majoritatea oamenilor aruncă zațul de cafea la gunoi. Cu toate acestea, zațul de cafea poate fi folosi în casă și grădină! Am întocmit o listă cu toate lucrurile utile de făcut cu zațul  de cafea.

Îngrăşământ - Zațul de cafea se dovedește a fi un îngrășământ grozav, mai ales când vine vorba de irigare și stocarea apei în sol. Râmele sunt atrase de zațul de cafea, iar ele, la rândul lor, sunt benefice plantelor.

Luptă cu insectele - Zațul de cafea este bun pentru combaterea insectelor și a paraziților. Un exemplu ar fi melcii. Doar împrăștiați zaț prin casă și veți observa că insectele nedorite stau departe.

Dovlecel crocant și auriu, la cuptor: un deliciu culinar, care va dispărea rapid de pe masă

Ajută la creșterea morcovilor - Amestecă semințele de morcov cu zațul de cafea înainte de a le planta: morcovii vor crește mari și groși. 

Curăță oalele arse  -   O problemă din bucătărie sunt oalele și tigăile arse.  Zațul de cafea este o soluție bună pentru a le curăța!

Combate mirosurile urâte - Frigiderul are un miros ciudat? Uscați niște zaț de cafea și puneți-l într-un castron mic în frigider. Mirosul urât va dispărea. Această metodă funcționează și la o scurgere urât  mirositoare. Pur și simplu folosește niște zaț de cafea ca odorizant și scurgerea va mirosi din nou a proaspăt!

Tartă cu prune. Un deset gustos și sănătos, cu care îți vei cuceri musafirii 

Săpun ieftin  - Sună puțin ciudat, dar zațul de cafea este un bun înlocuitor pentru săpun. Dacă tocmai ai tăiat usturoiul sau ceapa, spală-te pe mâne cu zaț de cafea și mirosul va dispărea. În plus, mâinile vor fi moi și catifelate. 

Lemn spart - Știați că puteți umple golurile din mobilierul din lemn de culoare închisă cu niște zaț de cafea? Sună exagerat, este adevărat, dar încearcă-l!

Scapă de petele de calcar din baie cu două ingrediente naturale, la care nici nu te gândești

Șemineu - Dacă aveți un șemineu pe care îl folosiți iarna, v-ați confruntat cu mizeria pe care o lasă cenușa. Cu toate acestea, dacă întindeți niște zaț vechi de cafea pe podeaua șemineului, cenușa nu se va mai răspândi peste tot.

Piele moale -  Cafeaua conține tot felul de antioxidanți și, desigur, și cofeină, care este foarte bună pentru mâinile tale, pe care le face catifelate și moi.

Zațul de cafea este un adevărat remediu minune! Acum ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a arunca  zațul de cafea la gunoi!

Articole similare

Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci nuci în fiecare zi

Nucile au o multitudine de efecte benefice asupra...

Ceaiuri bune pentru ameliorarea simptomelor de burnout

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru situațiile...

De ce se recomandă să citești seara, înainte de culcare

Iată de ce e bine să răsfoiești o carte înainte să...


Top citite
Rapperul Travis Scott

Travis Scott vine în România! Cât a costat să cânte în Costinești

Captura Instagram

Delia a început să danseze de fericire pe TikTok: Vine băiatu

Captura Youtube

Dorian Popa a explicat de unde provine vorba "Hâtz Johnule". Totul a plecat din 1994

Captura Youtube

Vrei să te stabilești în Norvegia? Daniel Solheim a oferit informații pas cu pas

Captura Youtube

Cum se lucrează pe străzile din București în prag de alegeri

Captura Youtube

Ce este harm reduction. Dr. Alin Popescu: Este un concept foarte generos


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Monica Anghel și Killa Fonic pregătesc o piesă împreună

Monica Anghel a postat o poza pe Instagram împreună cu...

pixel