Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Dacă în primii ani de după revoluție, toată lumea mergea lângă Salonic, la Paralia Katherini, odată cu trecerea timpului, românii au împânzit insulele grecești. Astfel, Din Rhodos până în Zakhinthos, și din Thassos până în Corfu e plin de români.
Și totuși, mai există zeci de locuri care sunt mai puțin cunoscute și frecventate, în care poți găsi aspectul tradiţional al vieţii grecilor.
Monica Tatoiu spune care ar fi insula cea mai potrivită pentru o vacanță în Grecia.
”Eu nu m-aș duce nici în Thassos. În Thassos se duc unul după altul. Este un banc care circulă: grecii sunt de acord să ne dea insula Thassos, dacă lăsăm celelalte insule în pace.
Românii merg în Thassos, merg în Creta, merg cei cu fițe în Mykonos.
Eu vă dau un pont - cine vrea întradevăr plajă și mâncare grecească bună, se duce în Naxos. Plajele sunt imense, nu sunt paranghelii, cum se întâmplă în Thassos, să auzi manele până dimineața. Deci eu vă recomand Naxos”, spunea Monica Tatoiu, într-o intervenție la RomâniaTV.
Românii care vor să petreacă o vacanţă liniştită în Grecia, departe de locurile aglomerate şi foarte turistice, pot alege mica insulă Skyros, unde se ajunge atât cu avionul din Atena şi Salonic, cât şi printr-o călătorie de aproximativ o oră şi jumătate cu feribotul din sudul insulei Evia, o altă zonă care merită descoperită, scrie Agerpres.
Foarte puţin frecventată deocamdată de turişti români, potrivit hotelierilor şi reprezentanţilor autorităţilor locale, insula Skyros se mândreşte în primul rând cu caracterul său autentic, fiind căutată inclusiv datorită faptului că păstrează mult din aspectul tradiţional al vieţii grecilor din aceste locuri.
"Skyros este complet diferită de alte insule greceşti. Jumătate din insulă este în stilul nordului Greciei, iar cealaltă jumătate este în stilul Cicladelor", a declarat Kyriakos Antonopoulos, şeful autorităţii portuare din Skyros, într-un interviu pentru Agerpres.
"În acelaşi timp, vestul, estul, sudul şi nordul insulei sunt diferite între ele. În nord sunt plaje însorite, sudul este mai pietros, vestul este plin de conifere, până la mare, în timp ce estul este mai muntos şi periculos, cu peşteri marine", a adăugat el.
"Skyros este autentică. Este izolată. Aici, evoluţia vine cu 20-25 de ani mai târziu. Apoi, caracterul oamenilor este diferit. Nu este o insulă nautică. Activitatea principală a oamenilor de aici este legată de creşterea caprelor, nu pescuitul sau marinăria. Activităţile de mare în Skyros sunt pentru turişti. Localnicii au o mentalitate de oameni de munte", a mai spus Kyriakos Antonopoulos.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Iată de ce octombrie este...
Otis Redding, cântărețul de...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.
Regele Frederik și Regina Mary...
Încoronarea regelui Charles al...