Ce se întâmplă dacă dormi cu muzică în căști
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Maximele de sâmbătă vor ajunge în București la 10-12 grade Celsius, potrivit prognozei speciale pentru Capitală emise de Administrația Națională de Meteorologie.
Conform prognozei, de vineri până sâmbătă dimineață, la ora 8.00, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări seara și noaptea, când la
rafală se vor atinge viteze de până la 40-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă va fi de 1-3 grade.
Sâmbătă, de la ora 8.00, până duminică, la ora 10.00, vremea va continua să se încălzească.
Temperaturile se vor situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Astfel, maxima va fi de 10-12 grade, iar minima de 1-2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei.
Potrivit avertizării, la altitudini de peste 1.700 de metri, în Munții Apuseni, va ninge abundent și vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 100-110 km/h, determinând viscol puternic și
reducerea vizibilităţii sub 50 de metri.
Avertizarea este în vigoare vineri, de la ora 12.00 până la ora 23.00.
De asemenea, până sîmbătă dimineața, la ora 10.00, este Cod galben de ninsori și viscol în zonele montane.
Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În Carpații Orientali, Munții Apuseni și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, local va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou și consistent de zăpadă.
Citește și: Ce NU ai voie să faci sub nicio formă pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului
Meteorologii au emis și o informare, conform căreia în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și în cea montană, la altitudini sub 1600 m unde va determina topirea stratului de zăpadă.
Pe alocuri se va depune polei. Local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de precipitaţii predominant sub formă de ploaie care pot determina producerea de polei, valabile în orele următoare în zone din şapte judeţe.
Sub Cod galben se află, până la ora 18:00, judeţele Mureş (zona joasă), Harghita (zona joasă şi zona depresionară), Covasna (zona depresionară) şi până la ora 17:00 Maramureş (zona joasă), Sălaj (zona joasă), Cluj (zona joasă) şi Satu Mare (zona joasă).
Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.
Iată câteva beneficii și riscuri pentru sănătate!
Prințesa Kate, o figură extrem...
Billy Ray Cyrus s-a declarat...
În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...